Liikenne- ja viestintäfoorumi liikenne- ja viestintäministeriön suurin vuosittainen tapahtuma. Foorumin teemoina ovat ajankohtaiset liikenteen ja viestinnän kysymykset ja pääpuheenvuoron pitää liikenne- ja viestintäministeri. Lisäksi foorumissa käydään keskustelua elinkeinoelämän, kansanedustajien ja yleisön kesken.
Tapahtumajärjestelyt koordinoidaan ministeriön viestinnän yksiköstä ja tapahtumaa varten tuotetaan tapahtumailme-, esitys- ja informaatiografiikkaa. 
Vuoden 2020 tapahtuma järjestettiin 3.3.2020 Helsingissä Triplan Kokouskeskuksessa, jonka esitystekniikka mahdollisti myös audiovisuaaliset ja vuorovaikutteiset esitykset, joten päätimme ensimmäistä kertaa foorumien historiassa johdatella keskustelun aiheisiin myös videoiden avulla. Suunnittelin ja toteutin tapahtuman visuaalisen viestinnän ja videointrot, joista esittelen tässä joitakin poimintoja.
Vuoden 2020 teemana oli liikenteen ja viestinnän tulevaisuus, josta voi lukea tarkemmin ministeriön sivuilta: https://www.lvm.fi/-/ministeri-harakka-liikkuminen-ja-tieto-ovat-vapauden-ytimessa-1033839
Tapahtuman videotallenne on katsottavissa YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=JQTkHCFq228 
Keskustelua tapahtumasta käytiin Twitterissä aihetunnisteella #LVF2020
Julkaisuajankohta
2020
Tekniset ja graafiset tiedot
Adobe CC -ohjelmistolla (Premiere, Photoshop, Illustrator, InDesign) luotua tapahtumailme-, esitys- ja somegrafiikkaa ja videoita. Värimaailma, tunnukset ja kirjasimet on sovellettu tätä tarkoitusta varten liikenne- ja viestintäministeriön graafisen ohjeen 2016 pohjalta. Taitot, asemoinnit ja käsikirjoitukset on laadittu erikseen tätä tarkoitusta varten. Kuvituksissa ja videoissa on käytetty Shutterstock-aineistopalvelusta hankittuja mediaelementtejä sekä kuvatoimisto Keksiltä tilattua valokuva- ja videokuvaa.
Aineistot on esitetty portfolion haltijan työnäytteinä. Aineistoissa käytettyjen yksittäisten mediaelementtien oikeudet ja tekijät: LVM, Sanna Laakkonen, Shutterstock, Keksi.

Liikenne- ja viestintäfoorumi 2020. Somemainos ja tiedotekuva verkkosivuille. 

Liikenne- ja viestintäfoorumi 2020. Videoluuppi tapahtuman somepuffien kuvitukseksi.

Liikenne- ja viestintäfoorumi 2020. Kuva Triplan Kokouskeskuksen 600 hengen konferenssisalista ensimmäisen paneelikeskustelun ajalta. Viestinnän tulevaisuudesta keskustelivat Saidot.ai:n toimitusjohtaja Meeri Haataja, professori, tekoälytutkija Timo Honkela, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila ja K-ryhmän asiakastietojohtaja Minna Vakkilainen. Tapahtuman juonsi viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Liikenne- ja viestintäfoorumi 2020. Viestinnän tulevaisuus -keskustelun introvideo.

Tapahtumassa käytiin kaksi paneelikeskustelua, joihin myös yleisö sai osallistua lähettämällä kysymyksiä screen.io-viestiseinän kautta. 

Ensimmäisessä keskustelussa aiheena oli viestinnän tulevaisuus ja ihmislähtöinen datapolitiikka, toisessa keskustelussa puhuttiin liikenteen tulevaisuudesta ja valtakunnallisesta Liikenne 12 -liikennejärjestelmäsuunnitelmasta. Molempien keskustelujen aluksi esitettiin noin minuutin mittaiset aiheeseen johdattelevat videot.

Liikenne- ja viestintäfoorumi 2020. Puheenvuorojen taustadiat. Valokuvat Shutterstock ja Keksi. Sitaattitekstit lyhennelmiä liikenne- ja viestintäministerin puheesta.

You may also like

Back to Top